Telefon

+90 532 482 15 45

Adres

Ümraniye/İSTANBUL

DEBK Avrupa Koordinatörümüz İbrahim Dankuş Brüksel bölgesi milletvekili adayı oldu

Brüksel’e 3 yaşında iken gelen ve önemli ticari projelere imza atan, Türk toplumunun her sorununa koşmayı görev bilen DEBK Avarupa Koordinatörümüz İbrahim Dankuş, TEAM FOUAD AHIDAR Partisin’den Brüksel Bölgesi Milletvekili adayı oldu.

Brüksel Bölgesi Team Fouad Ahıdar Partisi’nden tercihli pusulada 13. sıra Milletvekili adayı olarak gösterilen DEBK kurucularından, Brüksel Temsilcisi ve Avrupa Koordinatörü İbrahim Dankuş duygularını şu şekilde ifade etti:

30 yıllık girişimcilik yolculuğumda pek çok deneyim yaşadım. Mimarlık çizim ve teknik spesiyal ULB mezunuyum. Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösterirken, aynı zamanda Belçika’ya ticari olarak CİNE5, TELEON, DİGİTÜRK, TPS, CANAL+ dağıtım alanlarında  bölgesel genel müdür olarak çalışmalar yürüttüm.

Bu deneyimlerim beni daha çok geliştirdi ve özellikle küçük işletme sahipleri,  Belçika ekonomisinin temelini oluşturan diğer kesimler adına mücadele etme isteği uyandı içimde.

Türk kökenli vatandaşların siyasi temsili yetersiz olduğunu gördüm. Bu durum, siyasi partilerin göçmenlere yönelik politikalarının yetersiz olması ve göçmenlerin siyasi sürece katılımının düşük olması gibi faktörlerden kaynaklanmaktaydı.

En önemli konu ise Brüksel Bölgesi’nde İslamofobi yaygındır ve bu durum Türk kökenli vatandaşları da olumsuz etkilemektedir. Bu durum, nefret söylemi ve şiddet olayları gibi biçimlerde kendini gösterir. Dolayısı ile toplumsal huzursuzluğun temelini oluşturmaktadır.

Belçika hükümetinin göçmenlere yönelik politikaları, Türk kökenli vatandaşlar için bazı zorluklar yaratmaktadır. Bu politikalar, aile birleşimi ve çalışma izinleri gibi konularda katı kurallar içerebilmektedir.

Dil eksikliği, Türk kökenli vatandaşların Belçika toplumuna entegre olmasını zorlaştıran en büyük engellerden biridir. Bu durum, eğitim ve iş imkanlarına erişimde zorluklar yaratmaktadır. Dil sorunlarını da planlı bir eğitim politikası ile çözülmesine öncülük etmek istiyorum.

Türk kökenli vatandaşlar, kendi kültürel kimliklerini korumakta zorlanabiliyorlar. Bu durum, Belçika toplumuna entegre olma ve kendi kültürel değerlerini yaşatma arasındaki dengeyi bulmakta zorlanmaktan kaynaklanmaktadır. Bu konulara siyasi çözümler üretmek gerektiğine inandım.

Irkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele etmek için yasalar ve politikalar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Göçmenlere karşı nefret söylemi ve suçları önlemek için daha fazla çaba gösterilmelidir. Bu konuda da çalışmalarım olacak.

Dil Eğitimi

Göçmenlere Fransızca ve Felemenkçe öğrenmeleri için ücretsiz veya düşük maliyetli dil kursları sunulmalıdır. Bu, topluma entegre olmalarını ve iş bulmalarını kolaylaştıracaktır.

Göçmenler için uygun fiyatlı ve kaliteli konut imkanları yaratılmalıdır. Bu, sosyal konut projeleri ve göçmenlere yönelik özel konut programları gibi çeşitli yollarla yapılabilir. Bu projeleri hayata geçirmek istiyorum.

İş Fırsatları

Göçmenlerin işgücü piyasasına erişimini kolaylaştırmak için programlar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Bu programlar, işbaşı eğitim programları, dil eğitimi ve iş bulma yardımı gibi unsurları içerebilir. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor.

Sosyal Entegrasyon

Göçmenlerin yerel halkla etkileşime girmesini ve toplumdan bir parçası gibi hissetmesini teşvik etmek için programlar geliştirilmelidir. Bu programlar, kültürel etkinlikler, spor programları ve dil değişim programları gibi unsurları içerecek şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz.

TEAM FOUAD AHIDAR partisinde iyi bir ekip var. Parti lideri başta olmak üzere iyi kadro ile başarılı işler çıkarabileceğimize inanıyorum. Brüksel seçmeninin de bu iyi kadroya gönül rahatlığı ile oy verebileceğini düşünüyorum. Her kesime gidip projelerimizi anlatarak, daha iyi yaşam ve kalkınmışlık adına oylarına talip olacağız. Neticede kazanan Brüksel olacaktır.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösteren Dünya e-Basın Konseyi’nin Avrupa Koordinatörü olarak da önemli çalışmalar yapma fırsatı buldum. Tüm tecrübelerimi Brüksel’de yaşayan herkes için kullanacağım.

Brüksel Bölgesi’nden ayrıca Team Fouad Ahıdar Partisi Federal Milletvekili adayı tek Türk, Kadir Duran da aday olarak gösterildi. Brüksel/Saint Josse 1972 doğumlu olan Duran, Aslen Afyonkarahisar’dan Belçika ‘ya göç eden aileden.

DEBK olarak Brüksel Bölgesi Milletvekili Adayı İbrahim Dankuş’u ve Fedaral Milletvekili adayı Kadir Duran’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Author

debk

Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi Birliği Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 11.09.2014 tarih ve 2014-6743 sayılı kararnamesi ile Kurucu Başkan Gazeteci Yazar Hasan Taşkın yönetiminde Sivil Toplum Örgütü olarak faaliyetine başlamıştır.

İletişim

+90 532 482 15 45

Poligon Cd. Depoyolu Sk. No: 16 Öne Blok K.12 Ümraniye/İSTANBUL

info@debk.org.tr