Telefon

+90 532 482 15 45

Adres

Ümraniye/İSTANBUL

DEBK YouTube Kanalı İlk Yayınıyla Başladı

DEBK YouTube Kanalı İlk Yayınıyla Başladı: Hasan Taşkın’dan E-Basın ve Yapay Zeka Üzerine Önemli Açıklamalar

Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) ve Sky TV Prodüksiyon’un imzaladığı protokol sonrası kurulan DEBK YouTube kanalı, ilk yayınını gerçekleştirdi. İlk programda, DEBK Başkanı Hasan Taşkın, konseyin kuruluş sürecini, e-basının günümüzdeki durumu ve yapay zekanın medya üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) ve Sky TV Prodüksiyon arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen DEBK YouTube kanalı, ilk yayınını gerçekleştirdi. Kanalın açılış programında DEBK Başkanı Hasan Taşkın, DEBK’ın misyonunu, dijital medya stratejilerini ve medya dünyasında yapay zekanın yükselen rolünü ele aldı. Program, sunucu İpek Ekenler’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Programda Hasan Taşkın, DEBK’ın kuruluş sürecine dair detaylı bilgiler verdi. “Dijital dönüşüm ve e-basın artık kaçınılmaz bir gerçeklik haline geldi. DEBK olarak bu sürece liderlik etmeyi hedefliyoruz,” diyen Taşkın, DEBK’ın dijital platformlarda daha geniş kitlelere ulaşarak, basının dijitalleşme sürecinde önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

Taşkın, programda ayrıca yapay zekanın medya üzerindeki etkilerini de değerlendirdi. “Yapay zeka, haber doğrulama süreçlerinden içerik üretimine kadar birçok alanda devrim niteliğinde yenilikler sunuyor. Ancak, bu süreçte etik ve güvenilirlik konularını da göz ardı etmememiz gerekiyor,” ifadelerini kullandı. Taşkın, DEBK’ın yapay zeka kullanımı konusunda medya kuruluşlarına rehberlik edecek projeler üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Sunucu İpek Ekenler ise programda, Taşkın’a yönelttiği sorularla DEBK’ın dijital medya stratejileri ve gelecekteki projeleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

DEBK YouTube kanalı, dijital medya ve e-basın konularında bilinçlendirme amaçlı içeriklere ev sahipliği yaparak, sosyal medya üzerinden geniş bir etkileşim sağlamayı hedefliyor. İzleyiciler, dijital medya stratejileri, basında etik ilkeler ve yapay zeka gibi konuların ele alındığı programlara kanal üzerinden ulaşabilecekler.

DEBK Başkanı Hasan Taşkın, DEBK YouTube kanalının ilk yayınında sunucu İpek Ekenler ile .

 

Author

debk

Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi Birliği Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 11.09.2014 tarih ve 2014-6743 sayılı kararnamesi ile Kurucu Başkan Gazeteci Yazar Hasan Taşkın yönetiminde Sivil Toplum Örgütü olarak faaliyetine başlamıştır.

İletişim

+90 532 482 15 45

Poligon Cd. Depoyolu Sk. No: 16 Öne Blok K.12 Ümraniye/İSTANBUL

info@debk.org.tr